Informasjon om personvern, informasjonskapsler og rettigheter

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten og gjennomføre handel på Gavetorget.no i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Ved at du fortsetter å bruke Gavetorget.no, forutsetter vi at du samtykker til dette. Les mer om dette: www.datatilsynet.no/rettigheter-og-plikter/hva-er-personvern/

Personvernerklæring/GDPR regler og rettigheter

Denne personvernerklæringen forteller hvordan Gavetorget.no samler inn og behandler personopplysninger. Gavetorget.no, ved daglig leder er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger og alle data knyttet til dine kjøp. Den behandlingsansvarlige har det øverste ansvaret for å sikre at all behandling og håndtering av personopplysninger skjer i samsvar med gjeldende lovgivning i Norge og Europeisk lovgivning (GDPR regelverket og lovgivningen). Gavetorget.no har et eget personvernombud som er daglig leder. Oppgavene til personvernombudet er å passe på at all informasjon som samles inn blir håndtert sikkert og i tråd om personvernlovgivningen og GDPR lovgivningen. Gavetorget deler ikke personopplysninger med andre, eller bruker opplysningene til annet formål enn det som er angitt i denne personvernerklæringen. Kun til bruk når vi behandler dine ordre eller reklamasjoner.

Personopplysninger

For å gjennomføre et kjøp på Gavetorget.no trenger vi navn, adresse, mobilnummer og e-post, samt nødvendig tilleggsinfo som hva som ønskes brodert eller trykt på gavene som bestilles. Dette er nødvendig for å kunne sende din bestilling til riktig leveringsadresse, holde deg informert om bestillingene/dine kjøp samt kontakte deg dersom det skulle være behov i henhold til din ordre. Vi er pålagt å oppbevare ordreinformasjon i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering og eventuell garanti-/returhåndtering. Denne historikken slettes etter ti år. Vi oppbevarer også IP-adressen som er benyttet ved bestilling av
sikkerhetshensyn dersom det oppstår behov i forbindelse med klagehåndtering, bestillinger eller uenighet om reklamasjoner. For forskjellige formål kan vi trenge andre personopplysninger. Hva som skal broderes eller trykkes på gavene (f.eks. navn på en pute) arkiveres for at vi skal få sydd denne informasjonen på et senere tidspunkt enn bestillingstidspunktet. Denne informasjonen arkiveres også for at vi senere skal kunne behandle reklamasjonen eller andre henvendelser om dine kjøp/bestillinger.

Dine rettigheter

Du har rett til innsyn i dine personopplysninger som Gavetorget.no har registrert i samsvar med gjeldende lovgivning. Du kan til enhver tid be om å motta disse opplysningene uten vederlag i tråd med lovgivningen. Opplysninger skal utleveres/overføres på en sikker måte. Dersom den registrerte inngir anmodningen elektronisk, og med mindre den registrerte anmoder om noe annet, skal informasjonen gis i en vanlig elektronisk form. Du kan også, når som helst, be oss slette eller rette dine personopplysninger, forutsatt at vi ikke er forpliktet til å oppbevare disse i henhold til gjeldende lovgivning eller andre forpliktelser vi kan bli pålagt av instanser eller offentlige myndigheter som politi og tollvesen. Du har rett til å få utlevert alle egne personopplysninger som du har gitt til Gavetoret.no. Du kan når som helst trekke tilbake samtykke du har gitt oss og slette alle data som vi har arkivert. Du har rett til å klage til Datatilsynet dersom du opplever at dine personopplysninger ikke blir behandlet i henhold til denne erklæringen.

Arkivering av personopplysninger

Regnskapsloven pålegger oss å lagre transaksjonsdata i 5 år. For å kunne ivareta kunders rettigheter i forbindelse med garanti og reklamasjon i henhold til forbrukerkjøpsloven, kjøpsloven og Gavetorget.no sine salgsbetingelser, lagrer vi kjøpshistorikk i 10 år.

Sikring av personopplysninger

Gavetorget.no har gode rutiner og nødvendige tiltak for å sikre at uvedkommende ikke får tilgang til dine personopplysninger, og at behandlingen av data skjer i samsvar med kravene i gjeldende i lovgivning. Du kan være trygg på at Gavetorget.no lagrer dine personopplysninger på en sikker måte og at vi sletter informasjon med en gang vi får melding om dette.

Utlevering av varer

Vi samarbeider med Posten for transport av varer. Vi utleverer personopplysninger som er nødvendig for at de skal kunne levere varene til deg. Informasjonen som deles med transportørene er navn, adresse, telefonnummer og ønsket utleveringssted. Opplysningene slettes innen 36 måneder.

Betalingsløsninger

Av sikkerhetshensyn oppbevarer vi historikk som inneholder IP-adressen vi mottar ordre fra. Betalingsopplysninger hos Gavetorget er: IP-adresse, navn, adresse, e-post og mobiltelefonnummer. Alle systemer som behandler personopplysninger knyttet til betaling av ordre er strengt begrenset til ansatte som utfører nødvendige oppgaver knyttet til ordren.

Kortbetalinger og betalingsinfo

Kortnummer eller andre kortopplysninger blir ikke benyttet på gavetorget.no. Vi benytter kun vipps og mobilnummer for behandling av kjøp og alle tilleggsutgifter som frakt, ekstra brodering etc. Alle betalingsopplysninger vil håndteres av NETS som er ansvarlig for alle VIPPS transaksjoner i Norge. Informasjon om NETS sikkerhet og hvordan NETS håndterer personopplysninger og betalingsinfo finnes på www.nets.eu/GDPR

Retur / Reklamasjon

I forbindelse med retur og reklamasjon av produkter, så mottar vi alle reklamasjoner på ​gavetorget@gmail.com​ og kunden har ingen kostnader i forbindelse med reklamasjoner.

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på din enhet når du laster ned en nettside. Disse brukes vanligvis til å forbedre din brukeropplevelse og huske hvem du er, slik at du forblir innlogget. Formålet med informasjonskapsler er å gi nettbutikken grunnleggende funksjonalitet for å gjennomføre handelen/kjøpet og betalingen. Førsteparts informasjonskapsler er nødvendige for at websiden skal fungere. Tredjeparts informasjonskapsler blir brukt til analyser, markedsføring og personalisering av websiden.

Slik kan du unngå informasjonskapsler

Om du ønsker å unngå bruk av informasjonskapsler kan du stille inn din nettleser til å ikke akseptere disse. Se nettleserens hjelpesider for innstillinger. Vær oppmerksom på at dersom du velger å utelukke informasjonskapsler, vil flere av funksjonene på Gavetorget.no ikke fungere.

Analyse

Gavetorget.no samler inn anonymiserte opplysninger om besøkende på Gavetorget.no til analyse. Med anonymiserte opplysninger mener vi opplysninger som ikke kan spores tilbake til en bruker eller en person. Formålet med dette er å samle inn statistikk som kan brukes for å videreutvikle og forbedre nettstedet. Eksempler på denne type data er: antall som besøker siden, hvordan siden blir brukt, hvor lenge besøket varer, hvor brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Vi samler også inn søkeord som brukes via søkemotorene på websiden. Dette er kun for å forbedre søketreffene og kundeopplevelsen, og det samles ikke inn info som kan spores tilbake til brukeren.

Personalisering

For å kunne gi deg en relevant og god opplevelse i vår nettbutikk bruker vi funksjoner og systemer for å personliggjøre innholdet slik at det tilpasses deg og dine interesser.

Markedsføring

Behandlingsgrunnlaget for e-post og sms markedsføring er aktivt samtykke og på Gavetorget.no må du gi ekstra samtykke for at du ønsker informasjon og tilbud på sms og e-mail fra oss utover samtykket til handelen og det vi kommuniserer rundt handelen. Det betyr at du selv aktivt må gi oss beskjed om du ønsker markedsføring av våre produkter/tjenester via ønsket kanal. Dette kan gies til oss via kanaler som Instagram, Facebook, direkte til oss via e-mail på ​gavetorget@gmail.com​ eller via vår nettside gavetorget.no. Du kan når som helst trekke alle eller deler av disse ønskene om markedsføring når du ønsker.

Personopplysninger til tredjepart

Gavetorget.no vil ikke dele, selge, overføre eller på annen måte utlevere dine personopplysninger på andre måter enn beskrevet i personvernerklæringen. Hvis vi gjør endringer i denne personvernerklæringen, legger vi ut den reviderte versjonen her med en oppdatert revisjonsdato. Vi oppfordrer deg til å se igjennom
erklæringen regelmessig. Dersom det blir utført større endringer som vesentlig endrer vår personvernpraksis kan vi også varsle deg på andre måter som f.eks. via e-post, eller på selskapets nettside eller sosiale medier. Varselet vil ikke være personlig og vil gjelde alle kunder.

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om personopplysninger kan du kontakte Gavetorget.no sitt personvernombud på e-post ​gavetorget@gmail.com Ønsker du at Gavetorget.no skal rette eller slette dine opplysninger, eller du ønsker å få utlevert dine personopplysninger lagret av Gavetorget.no, så ta kontakt med oss på e-post ​gavetorget@gmail.com Postadresse: Gavetorget Krokemoveien 42 3224 Sandefjord Siste endret: 10.10.2018